Gered Gereedschap

Het gebeurt weleens dat Toolsite te maken krijgt met stukken gereedschap die ‘over’ zijn. Bijvoorbeeld als er een bestelfout is gemaakt of als een bestelling door omstandigheden zoek raakt en later toch weer tevoorschijn komt terwijl er al een vervangende zending verzonden is. In dergelijke gevallen doneert Toolsite de gereedschappen aan Stichting Gered Gereedschap.

Gered Gereedschap

Wat doet Stichting Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door gerecycled, gerepareerd of nieuw gereedschap – zoals dat van Toolsite – te schenken aan technische scholen en startende werkplaatsen in ontwikkelingslanden. Zo kan ook aan de allerarmsten toch een toekomstperspectief geboden worden.

Hoe werkt Stichting Gered Gereedschap

Bij zo’n 350 inzamelpunten in heel Nederland worden oude en niet meer gebruikte gereedschappen verzameld en naar ruim dertig werkplaatsen in het land verzonden. Daar worden ze gesorteerd, gerepareerd en opgeknapt en vervolgens verzendklaar gemaakt voor een tweede leven in ontwikkelingslanden.

Duurzaam, betrokken Nederland

De helft van de werkplaatsen wordt gerund door vrijwilligers, de andere helft valt onder de verantwoordelijkheid van bijvoorbeeld psychiatrische instellingen, (re)integratieprojecten, dagactiviteitencentra, reclassering en dergelijke. Op die manier helpt Stichting Gered Gereedschap ook kansarmen in eigen land en levert de stichting een bijdrage aan een duurzame, betrokken samenleving.

Toolsite draagt een steentje bij

Toolsite onderschrijft van harte de doelstellingen van Stichting Gered Gereedschap en draagt op eigen wijze ook een steentje bij. Dat willen wij niet alleen doen door gereedschappen te doneren, maar ook door jou te wijzen op dit prachtige initiatief!

Bekijk hier de website van Gered Gereedschap.